bekijk hier mijn laatste recepten

RECEPT

Lemon curd cheesecake

lemon-cheesecake-1200x1200-1
Een heerlijke citroen cheesecake, gemaakt met lemon curd en ook nog zo'n lekker laagje lemon curd bovenop. Het is een gebakken cheesecake die niet perse heel erg mooi is, maar wel ontzettend lekker! Er zit geen roomkaas in, maar magere kwark. De lemon curd kun je natuurlijk zelf maken met het recept van vorige week.
Dit is het recept wat gepland stond voor 19 augustus, ik heb hem al wat eerder online gezet.

Video

Aantal:1 taart

Ingrediënten
  

  • 1 pak bastognekoeken/kandijkoeken 1 pak is 260 gram
  • 150 g roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 3 eidooiers Je kunt deze video bekijken als je niet weet hoe je eieren kunt scheiden.
  • 70 g custard
  • 0,75 el bakpoeder
  • 500 g kwark ik gebruik magere kwark
  • 250 g lemon curd voor door het beslag. Dit kun je zelf maken, check het recept van vorige week. Of je kunt het ook kopen.
  • 150 g lemon curd voor topping

Benodigde materialen

  • Springvorm van ongeveer 25 cm
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 165° (meer info)
  • Maak je springvorm klaar. Doe wat boter op de zijkanten en bedek de bodem met bakpapier.
  • Maak de bastognekoeken/kandijkoeken fijn, doe dit in de bakvorm en druk dit stevig aan
  • Doe in een mengkom de 150g roomboter en mix dit kort door
  • Voeg de 2 zakjes vanillesuiker en de 225 g witte basterdsuiker toe en mix dit er goed doorheen
  • Voeg nu de 3 eidooiers en 1 ei toe (voeg dit langzaam, stuk voor stuk, toe terwijl je mixt)
  • Voeg nu alle overige ingredienten toe en mix dit er kort door.
    70 g custardpoeder, 0,75 el bakpoeder, 500 g kwark, 250 g lemon curd
  • Doe dit mengsel nu in de bakvorm
  • Bak het ongeveer 60 min (tips over hoe je kunt zien of het klaar is, zie je in de video)
  • Laat het goed afkoelen
  • Doe er nog 150 g lemon curd bovenop (maar je kan natuurlijk ook minder of meer doen als jij dat lekkerder vindt)

Notities

Dit is het recept wat gepland stond voor 19 augustus, ik heb hem al wat eerder online gezet.
Weet je niet hoe je je eieren moet scheiden? Je kunt via deze link nog een video terugkijken waar ik laat zien hoe ik de eieren gescheiden heb voor pavlova. 
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.