In de onderstaande video laat ik uitgebreid zien hoe ik voor de eerste keer een cakerol maak. Je kunt dus meekijken met alle keuzes die ik "onderweg" moet maken, hopelijk helpt dit jullie met het maken van deze tiramisu cakerol.
Video
Aantal:1 cakerol
Ingrediënten
Biscuit (cake)
- 190 g ei dit zijn ongeveer 4 eieren
- 115 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 90 g bloem
- 20 g maizena
- snuf zout
Vulling
- 500 g mascarpone
- 200 g slagroom
- 70 g bruine basterdsuiker
Overig
- 2 kopjes espresso (of sterke koffie)
- cacao
- poedersuiker handig zodat de cake niet plakt op bakpapier als je hem oprolt, je kan ook misschien een natte theedoek gebruiken
Benodigde materialen
- Bakplaat (ik gebruik een verstelbare bakplaat, is misschien te koop bij de action, soms wel/soms niet) – ongeveer 36×33 cm heb ik gebruikt
- Basis bakbenodigdheden
- zeefjes
Instructies
CAKE
- Bereid het bakblik voor. Doe hier bakpapier op (en evt eerst een beetje vet)
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Klop de 4 eieren los in een apart kommetje
- Weeg 190 g ei af in de mengkom
- Doe bij de mengkom ook: 115 g suiker en 8 g vanillesuiker
- Mix dit 10 min op een hoge stand
- Zeef 90 g bloem, 20 g maizena en een snuf zout en doe dit bij de mengkom in (NIET MIXEN)
- Spatel het nu rustig door het mengsel heen (NIET MIXEN – zie video)
- Doe het beslag in de bakvorm
- Bak het ongeveer 14 minuten (klaar als je er een stokje in prikt en deze er droog uitkomt)
- Leg ondertussen een vel bakpapier klaar en strooi hier poedersuiker overheen (ik heb gelezen dat je ook een vochtige theedoek kunt gebruiken)
- Laat de cake 2 minuten afkoelen
- Leg de cake op je bakvel met poedersuiker en rol de cake strak op en laat hem op deze manier afkoelen (evt kun je hem na het afkoelen in folie doen om te bewaren)
VULLING
- Klop de 500g mascarpone los
- Voeg de 200 g slagroom en 70 g bruine basterdsuiker toe (deze kun je misschien het beste eerst met elkaar mengen, zodat de suiker een beetje oplost in de slagroom)
- Mix het geheel kort door tot een stevig en luchtig mengsel
IN ELKAAR ZETTEN
- Rol de cakerol weer uit
- Neem de espresso of koffie (afgekoeld) en verspreid dit met een kwast over je cake
- Verspreid de vulling nu over de cake (gebruik nog niet alles, beetje overhouden voor de buitenkant)
- Doe een beetje cacao over de vulling heen
- Rol de cakerol op
- Zet het even (een klein uurtje) in de koelkast
- Verdeel de rest van de vulling over de buitenkant van de rol
- Doe hier cacao overheen
- Snijd eventueel nog de zijkantjes eraf om een mooi strakke rol te krijgen (deze kun je dan zelf lekker alvast proeven ;))
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer