RECEPT

Hazelnoot-koekjes

03-22-hazelnootkoekjes-1
Heerlijke hazelnoot-koekjes die je ook nog extra lekker kunt maken door ze te dippen in chocola.

Video

Aantal:30 koekjes (ongeveer)

Ingrediënten
  

  • 70 g hazelnoten 150
  • 150 g bloem
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ml zout
  • 1 tl vanille-aroma
  • 120 g roomboter zacht, maar niet vloeibaar
  • 1 ei
  • beetje kristalsuiker
  • 150 g pure chocola optioneel, je kunt ook een ander soort chocola doen

Instructies
 

Stap 1 – deeg

  • Hak 70 g hazelnoten fijn (mag een combi zijn van hele fijne kruimels en wat grovere stukken)
  • Doe de hazelnoten in de mengkom
  • Voeg de volgende ingrediënten toe aan de mengkom:
  • 150 g bloem
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ml zout
  • 1 tl vanille-aroma
  • 120 g roomboter (zacht, maar niet gesmolten)
  • Mix alles door elkaar en kneed het goed door met je handen tot je een mooi deeg hebt.
  • Neem huishoudfolie en leg dit op het aanrecht
  • Maak van het deeg een rol (met een diameter van ongeveer 4 cm) en leg dit op de folie
  • Wikkel het deeg in de folie en rol het met je handen tot het een mooie rol wordt
  • Leg het in de koelkast tot het deeg hard is (kan een uur tot paar uur duren)

Koekjes bakken

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte)
  • Doe bakpapier op 2 bakplaten
  • Doe een beetje suiker op een plaat
  • Klop 1 eitje los
  • Smeer de deegrol in met ei (evt kun je hem eerst door midden snijden)
  • Rol de deegrol door de suiker
  • Snijd de rol in plakjes (ik deed ongeveer 0,5 cm dik)
  • Leg het op de bakplaat
  • Bak het in de oven voor ongeveer 14-15 min (totdat de randje bruin beginnen te worden)
  • Laat de koekjes afkoelen

Chocola

  • Neem druppels chocola of hak je reep chocola in kleine stukjes – ik deed 150 g en hiermee kun je denk ik 3/4 van de koekjes doen
  • Deze chocola moet gesmolten worden, maar zo min mogelijk verwarmd worden. Daarom smelt ik het in de magnetron in etappes van ongeveer 20 sec (op medium stand). Zodra de helft ongeveer gesmolten is, stop ik met verwarmen en blijf ik het roeren. Zo probeer ik ervoor te zorgen dat alle chocola alsnog smelt. Mochten er toch nog wat stukjes in blijven zitten, dan doe ik het nog 5-8 sec extra.
  • Giet de gesmolten chocola in een smal kopje oid, zodat je de koekjes er goed in kunt dippen
  • Leg een bakpapier op het aanrecht
  • Dip de koekjes in de chocola en leg ze op het bakpapier. (evt kun je nog decoreren met extra stukjes hazelnoot)
  • Laat de chocola hard worden
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.