Superlekker en superleuk om ook cadeau te geven met kerstIn deze video hieronder zie je in een korte video hoe ik de rocky road maak, wil je een uitgebreide video zien? Kijk dan op deze pagina. Ben je trouwens nog (last-minute) op zoek naar kerstcadeau's? Misschien heb je nog wat aan mijn tips en ideeën in deze blog.
Video
Aantal:20 stukjes
Ingrediënten
- 400 g chocolade Kies zelf welke verhouding melk/pure chocola jij lekker vindt. Ik doe half/half. Dus 200 g melk en 200 g pure chocolade.
- 180 g roomboter
- 30 ml agavesiroop/honing/andere siroop Niet perse nodig, het wordt wel vaak in rocky road recepten gedaan omdat je rocky road dan wat minder hard is als het net uit de koelkast komt. (het wordt hier natuurlijk ook wat zoeter van)
- 400 g vulling (ongeveer) volgens mij zit er traditioneel vaak sowieso (mini) marshmallow in en (maria) biscuit, verder kun je echt van alles doen wat je lekker vindt: rozijnen, cranberries, noten, maltesers, chocoladerepen zoals mars/snickers,twix, popcorn, kokos, cornflakes, kleingesneden fudge, oreo.
- 1 zakje gekleurde choco bites (huismerk M&M/smarties) – groene en rode eruit geselecteerd
Vulling voorbeeld – ik heb dit gedaan voor de kerstversie
- 100 g (maria) biscuit
- 100 g kerstspekjes of marshmallows
- 100 g cranberries
- 70 g pistache noten
Benodigde materialen
- metalen kom (die op een pannetje past, voor au bain marie smelten)
- pan
- Bakblik – ik ga deze maat proberen: 20×26 cm (of 20x20cm of rond Ø22-24cm), maar het kan ook in een cakevorm (dan wordt het een hoge, zoals arretjescake) of in een grotere/kleinere vorm, dan wordt het gewoon hoger of lager..
Instructies
Voorbereidingen
- 1. Snijd je vullingen klein. (als je chocoladereep hebt en geen druppels, snijd of breek dan ook je chocola in kleine stukjes)
- 2. Bekleed je vorm met bakpapier.
Boter & chocolade au-bain-marie smelten
- 1. Zet een pan met een laagje water op het fornuis.
- 2. Doe 180 g boter in een metalen kom en zet deze op de pan, roer af en toe tot het gesmolten is.
- 3. Voeg 400 g chocola toe en roer tot het gesmolten is.
- 4. Haal de kom van de pan als alles gesmolten is. Voeg hier evt nog agavesiroop, honing of een andere siroop aan toe en roer het door.
- 5. Meng al je vullingen met het choco-mengsel. Als je metalen kom groot genoeg is dan kun je het hier gewoon bij in doen. Als je kom niet groot genoeg is dan kun je een aparte (grote) kom pakken om alles in te doen en te mengen.
- 6. Doe het in je vorm en zet het in de koelkast. Laat minstens 2 uur koelen.
- 7. Snijd het in stukjes en eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer