bekijk hier mijn laatste recepten

RECEPT

Mega red velvet cookies met cream cheese

Superlekkere megagrote red velvet cookies gevuld met een mengsel van roomkaas & witte chocolade. Je kunt gerust 1 koek delen met meerdere personen ;).

Video

Aantal:6 mega koeken

Ingrediënten
  

  • 100 g roomboter kamertemp
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 195 g bloem
  • 15 g cacao
  • 2 ml zout
  • 2 ml bakpoeder
  • rode kleurstof
  • 100 g witte chocola druppels, of een reep even snijden in kleine stukjes + evt wat extra voor decoratie op de koek

Vulling

  • 150 g roomkaas Neem goede roomkaas! Geen zuivelspread.
  • 75 g witte choco druppels, of een reep even snijden in kleine stukjes

Benodigde materialen

  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

Vulling

  • Smelt 75 g witte chocola en laat het een beetje afkoelen
  • Weeg 150 g roomkaas af in een apart bakje
  • Doe eerst een klein beetje roomkaas bij de witte choco en roer dit erdoor, voeg dan alle roomkaas toe en mix dit er met een garde doorheen
  • Maak 6 hoopjes van dit mengsel (op een bord met bakpapier) en doe dit in de vriezer.

Koekdeeg

  • In een kom doe je:
  • 100 g boter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • Even opkloppen tot het een beetje luchtig geklopt is.
  • Voeg 1 ei en 1 tl vanille-aroma toe en mix even kort door
  • Voeg rode kleurstof toe en meng dit erdoor (zoveel tot het mooi rood is, verschilt heel erg per merk kleurstof)
  • Voeg toe:
  • 195 g bloem
  • 15 g cacao
  • 2 ml zout
  • 2 ml bakpoeder
  • Mix het even kort door
  • Voeg 100 g witte chocola toe en mix nog even kort

Koeken maken en bakken

  • Neem een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen (bij mij was het ong 100 g per stuk)
  • Druk een bal met deeg plat en leg hier een bolletje (bevroren) vulling in, vouw nu het deeg eromheen zodat het koekdeeg helemaal om de vulling heen zit.
  • Leg de bollen op de bakplaat en koel het in de koelkast tot het helemaal koud en hard is.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden als de bollen bijna helemaal koud zijn.
  • Zet het in de oven voor 18-21 min ongeveer
  • Eerst een paar min op de plaat laten afkoelen, druk er een paar chocolade stukjes in ter decoratie en dan na een paar min van de plaat halen en evt op een rooster laten afkoelen.
  • EET SMAKELIJK 🙂
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.