Deze lekker bonbons zijn heel makkelijk te maken. Het is witte chocola gevuld met roze koeken, frambozen en mon chou! Dit zijn ook de enige 4 ingrediënten die je nodig hebt! Echt een aanrader! Donderdag 2 september ga ik ze ook live maken om 19.30 en kun je meedoen. Dit zal zijn via een livestream op YouTube en op TikTok. Zet dit dus vast in de agenda en doe mee :).
Video
Aantal:20 bonbons
Ingrediënten
- 330 g roze koeken
- 100 g mon chou koud, in de koelkast bewaren tot gebruik (andere soorten roomkaas zijn minder stevig, dus zou alleen een blok mon chou aanraden)
- 75 g frambozen ik gebruik diepvriesframbozen, het zou ook met verse moeten kunnen maar houd er rekening mee dat ze uit de vriezer ook vaak wat zuurder zijn, wat wat beter balans brengt met al het zoete!
- 250-300 g witte chocola
- evt sprinkles ter decoratie
- evt kleurstof voor decoratie
- evt mini-cupcake papiertjes
Benodigde materialen
- bonbon vorkje kan handig zijn, deze kun je ook zelf maken (zie video onder het recept)
Instructies
- Doe de 330 g roze koeken in een kom
- Verkruimel dit een beetje, met je handen (er mogen best stukjes fondant overblijven, is lekker dat je nog een beetje stukjes erdoor proeft)
- Doe er 100 g mon chou bij en 75 g (bevroren) frambozen, kneed dit allemaal met je handen goed door elkaar (al mag je dus nog steeds stukjes fondant houden ;))
- Extra tip: je kunt minder mon chou doen, dan zou je kunnen beginnen met een klein beetje en steeds een beetje toevoegen tot het een mooi smeuiig geheel wordt. Dit kun je aanpassen naar smaak, want ik vind het erg lekker met 100g mon chou, de smaak gaat daarmee richting frambozen cheesecake. 🙂 Hetzelfde geldt voor frambozen, als jouw frambozen heel vochtig zijn, kan het geheel vloeibaarder worden. Je kunt dus ook starten met de minder frambozen en als dat goed gaat steeds meer toevoegen!
- Maak bolletjes van deze vulling en leg dit op een bord met bakpapier.
- Doe dit bord in de vriezer, voor minstens 1 uur. (totdat ze wat steviger geworden zijn)
- Je kunt de bolletjes nu nog wat gladder maken, door ze weer even te "rollen" tussen je handen. Zet ze daarna weer snel terug in de vriezer tot je ze echt nodig hebt.
- Smelt 250g witte chocola (als je geen choco druppels hebt, hak je chocoladereep dan eerst fijn). Dit kan au-bain-marie of in de magnetron. Ikzelf kies ervoor om eerst 175g te smelten en daarna de overige 75g chocola toe te voegen en dan te verwarmen tot het echt net gesmolten is! Check de video voor details.
- Doe de gesmolten chocola in een hoog glas/beker.
- Neem bonbon vorkje(s) (deze kun je ook zelf maken, zie deze video) en doop alle bolletjes in de chocolade en laat het daarna hard worden op een plaat met bakpapier.
- Deco: je kunt nog wat gesmolten chocola kleuren in een andere kleur en lijntjes maken op de bonbons. Daar kun je vervolgens ook nog leuke sprinkles op doen. Maar je kunt het op elke manier decoreren natuurlijk.
- Zet de bonbon in mini-cupcakepapiertjes, als je dit leuk vindt! Dit verbergt goed als de onderkant van je bonbons er wat rommelig eruit ziet ;).
- Zet de bonbons in de koelkast! Dan kan de chocola nog wat harder worden.
- Het is sowieso belangrijk om deze bonbons in de koelkast te bewaren. Ze blijven tot 2-3 dagen goed in de koelkast!
Notities
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer