Deze cake is super simpel en heb je zo gemaakt! Voor deze cake heb ik gewoon lemon curd uit een potje gebruikt en ook gember jam zo uit een potje gehaald ;). Dit maakt het natuurlijk supersnel. Wil je het wel zelf maken? Dan kan dat natuurlijk ook!
Video
Aantal:1 cake
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 150 g kirstalsuiker
- 4 eieren
- 225 g roomboter zacht (evt heel kort in de magnetron, maar moet niet echt vloeibaar gesmolten zijn)
- 75 g gember jam
- 60 g lemon curd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte)
- Bereid je cakeblik voor. Ik doe de zijkanten met bakspray (kan ook met boter/olie) en de rest met bakpapier
- Doe in een mengkom alle ingrediënten:
- –250 g zelfrijzend bakmeel
- -snuf zout
- –150 g suiker
- –4 eieren
- –225 g zachte roomboter
- –75 g gember jam
- – 60 g lemon curd
- Mix het kort door elkaar met de handmixer, je hoeft niet lang te kloppen! Gewoon even kort mixen tot het goed gementd is, tussendoor kun je even met een spatel de randjes van je kom langs gaan, zodat alles er goed doorheen zit.
- Doe het beslag in je cakeblik en strijk het glad
- Zet het in de oven voor ongeveer 50 min (het is klaar als een prikkertje er droog uit komt)
- Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer