De tompouce trend is een klein beetje uit de hand gelopen… Maar ik ben wel echt fan van de crompoucen. Ik heb ook nog allerlei andere variaties geprobeerd, zoals de olie-pouce, de donouce en nog meer. Deze video’s komen binnenkort op mijn social media kanalen online. Ik was niet over alle variaties even enthousiast.
Maar als jij ook tompoucen, crompoucen of andere variaties wilt maken, dan kun je met het onderstaande recept echt een heeeeeeelijke Zwitserse room maken!
Deel vooral je resultaat op social media en tag mij daarin, ik ben heel benieuwd wat jij ermee gemaakt hebt.
recept zwitserse room
Video
Ingrediënten
- 1 vanillestokje als je een heel groot en dik stokje hebt, kun je ook de helft doen
- 500 g (volle) melk volle melk geeft wel de lekkerste (en meest volle) smaak 😉
- 100 g suiker
- 45 g custardpoeder of maizena, maar dan wordt het wat minder geel
- 3 st eidooier Ergens tussen de 40-50 gram zou mooi zijn, Ik had precies 45 gram uit 3 M eieren.
- 3 blaadjes gelatine
- 300 g slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
Gele room maken
- Doe ook 450g melk (niet alles dus) in de pan.
- Haal het merg uit 1 vanillestokje en doe dit merg en het stokje ook in de pan.(je kan minder doen als je hele dikke grote vanillestokjes hebt)
- Breng dit samen aan de kook.
- Doe ondertussen 3 blaadjes gelatine in een bakje met water.
- Meng ondertussen de 100g suiker en 45g custardpoeder door elkaar in een bakje.
- Voeg 50g melk toe (in kleine etappes) en meng het tot je een mooi papje hebt.
- Voeg 3 eidooiers toe aan dit papje en mix dit goed door. Weet je niet hoe je eieren moet scheiden? Kijk dan deze video.
- Als de pan met melk kookt, haal je de pan van het vuur en haal je de vanillestokjes eruit.
- Giet een klein beetje van de hete melk door het ei/suiker/custard papje en mix gelijk goed door met de garde. Voeg dan nog een beetje hete melk toe en mix het weer goed door. Doe als laatste alles terug in de pan.
- Zet het op een laag vuurtje en blijf met je garde goed doorroeren. Op een gegeven moment begint het een beetje te klonteren, blijf goed doorroeren en dan wordt het geheel opeens veel dikker. Haal het dan van het vuur!
- Blijf goed met je garde mixen (schraap tussendoor even langs de rand met een pannenlikker) en als je een mooi glad geheel hebt, kun je het in een bakje doen.
- Knijp nu de gelatine uit en voeg dit toe, roer het er doorheen.
- EXTRA TIP: als je toch (te) veel klonten in je room hebt, kun je het even in een hakmolentje doen of een staafmixer erin zetten en het op die manier toch glad maken..
- Dek de room gelijk af met huishoudfolie (druk dit direct op de banketbakkersroom) en laat het afkoelen. Eerst tot kamertemperatuur en dan in de koelkast koud laten worden.
Zwitserse room maken
- Als de gele room helemaal afgekoeld is kun je verder. De verhouding van gele room op slagroom is 2:1. Dus je neemt qua gewicht de helft slagroom van je gele room. Ik had 600 g gele room en heb dus 300 g slagroom gebruikt.
- Doe 300 g slagroom in een mengkom met 1 zakje klopfix en 1 zakje vanillesuiker en klop dit stijf.
- Klop ook de gele room even los.
- Spatel beide mengsels door elkaar heen. (rustig spatelen, niet lomp roeren of mixen)
- Je Zwitserse room is klaar. Ik ben benieuwd wat je hiermee gaat maken. Deel je resultaat op social media en tag mij erin!
Het is al bijna...
December! Een maand vol feestdagen en een maand vol cadeau’s. Heb jij nou geen inspiratie voor wat je moet vragen of wat je kunt kopen voor een ander? Bekijk dan eens mijn blog waarin ik allerlei leuke tips met je deel.