Deze pompoencake is zo ontzettend lekker: heel lekker zacht, het smelt haast in je mond weg! Daarnaast heel lekker kruidig. Ik vind dit echt één van de lekkerste cakes. Dus ik zou het zeker aanraden om een keer uit te proberen ;).
Hieronder zie je verschillende video’s en aspecten van dit recept. Het recept bestaat uit 3 onderdelen, die ik alle 3 op deze pagina zal laten zien. Klik op 1 van onderstaande onderdelen om direct daarheen te gaan op deze pagina.
POMPOENPUREE MAKEN
In Amerika is het erg populair om allerlei zoete baksels te maken met pompoen. Vaak gebruiken ze hiervoor een blikje pompoenpuree, maar dit kunnen wij in Nederland op maar weinig plekken kopen. Hierbij dus een basisrecept om pompoenpuree te maken.
Video
Ingrediënten
- 400 g blokjes pompoen kant en klaar gesneden, uit de koeling van de supermarkt
- beetje olijfolie/zonnebloemolie
Benodigde materialen
- Hakmolen, keukenmachine, staafmixer of andere machine om pompoen te pureren zou handig zijn 🙂 anders een vork of stamper..
Instructies
- Verwarm je oven voor op 175°
Voor de pompoenblokjes:
- Doe de pompoenblokjes in een bak met een scheut olie en schud het om tot de olie verdeeld is over de pompoen
- Doe de pompoenblokjes op een bakplaat en doe het in de oven totdat de pompoen zacht is (35-40 min)
- Laat het even afkoelen en pureer het in een keukenmachine of met een vork
Notities
Ik heb dit recept al eerder een keer opgenomen en er een hele uitgebreide video van gemaakt. Hierbij laat ik ook zien hoe je de puree kunt maken van een hele pompoen. Wil je dit bekijken? Klik dan HIER.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer
POMPOENcake MAKEN
Deze pompoencake heeft mij echt heel positief verrast! Ik denk dat het één van mijn favoriete cakes is op dit moment.
Video
Ingrediënten
- 2 eieren
- 105 g zonnebloemolie dit is ongeveer 120 ml
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 225 g pompoenpuree gemaakt van 400g pompoenblokjes
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 0.5 tl baksoda
- 0.75 tl kaneel
- 1 tl pumpkin pie spice OF koek/speculaas kruiden pumpkin pie spice maak ik zelf met de volgende (gemalen) kruiden: gember, kruidnagel, piment, nootmuskaat KLIK HIER om te zien hoe ik het maak.
- 0.5 tl zout
- 1 portie cream cheese topping kijk verderop deze pagina voor het recept
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
- Bakblik 26x16cm (of 20x20 cm of rond Ø22-24cm)
- OF als je cupcakes wilt maken: cupcakepapiertjes, cupcake bakvorm, spuitzak & spuitmond
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en doe bakpapier in je bakvorm (of cupcake papiertjes in je bakvorm)
- Maak evt zelf je pumpkin pie spice mix met 1tl gember, 1 tl kruidnagel, 1 tl piment, 1 tl nootmuskaat. KLIK HIER om te zien hoe ik het maak. (je hebt maar 1 tl uiteindelijk nodig dus je kunt ook minder maken, maar de verhouding is 1:1:1:1)
- Doe de volgende ingrediënten in een kom en meng dit kort door elkaar:
- -150 g bloem
- -1 tl pumpkin pie spice of koek/speculaas-kruiden
- -0,75 tl kaneel
- -0,5 tl zout
- -1 tl bakpoeder
- -0,5 tl baksoda
- Doe deze ingrediënten in een andere mengkom
- -225 g pompoenpuree
- -125 g lichtbruine basterdsuiker
- -2 eieren
- -105 g zonnebloemolie (of 120ml)
- Mix dit (deze 2e kom) totdat het een mooi geheel is (eerst op lage stand en dan een hoge stand tot het grootste deel van de klontjes weg is)
- Voeg dan de kom met de droge ingrediënten toe en mix het kort door elkaar
- Doe het beslag in de bakvorm of in de cupcakevormpjes
- Doe dit in de oven tot het klaar is (klaar als een prikkertje er droog uit komt)Bij mij heeft de plaatcake er ongeveer 23 min in gestaan en de cupcakes 19 min
- Laat het eerst goed afkoelen en maak ondertussen de topping. (zie het recept verderop deze pagina)
- Doe de topping erop.
- Eet smakelijk! 🙂
Notities
Wil je zien hoe ik de pumpkin spice maak? Klik dan HIER.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer
topping maken
Video
Aantal:1 portie a ongeveer 300 gram
Ingrediënten
- 200 g roomkaas Niet alle soorten roomkaas gaan goed. Bekijk DEZE VIDEO om te zien wat mijn advies hierover is.
- 50 g roomboter op kamertemperatuur!
- 75 g poedersuiker
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Mix 50 g boter & 75 g poedersuiker minstens 4 min op de hoogste stand van je mixer, totdat het geheel heel luchtig is!
- Mix in een aparte kom (of maak de vorige kom & gardes schoon) de roomkaas ongeveer 1 min zodat het luchtig wordt
- Spatel beide mengsels eerst rustig door elkaar.
- Hierna mix ik het nog even kort door elkaar. (dit durf ik tegenwoordig aan met de juiste roomkaas, maar deze stap kan ervoor zorgen dat het instort als je niet een goede roomkaas hebt, dus twijfel je? Test dan eerst een klein beetje of doe het niet)
Notities
Het is heeeeel belangrijk dat je de juiste roomkaas koopt. Check DEZE VIDEO hierover.
Ik heb eerder ook al een hele uitgebreide test en video gemaakt over deze topping. Dit kun je HIER vinden.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer
Het is al herfst! Dus bijna..
December! Een maand vol feestdagen en een maand vol cadeau’s. Heb jij nou geen inspiratie voor wat je moet vragen of wat je kunt kopen voor een ander? Bekijk dan eens mijn blog waarin ik allerlei leuke tips met je deel.