Download hier mijn gratis e-book met supersnelle recepten

RECEPT

Pumpkin Cake

20-10-14-pompoencake
Hiervoor had ik nog nooit iets gebakken met pompoen en dat wilde ik eens proberen. Deze pompoencake heeft mij echt heel positief verrast! Ik denk dat het één van mijn favoriete cakes is op dit moment.

Video

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 105 g zonnebloemolie dit is ongeveer 120 ml
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 225 g pompoenpuree klik hier voor het recept
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl baksoda
  • 0.75 tl kaneel
  • 1 tl pumpkin pie spice OF koek/speculaas kruiden pumpkin pie spice maak ik zelf met de volgende (gemalen) kruiden: gember, kruidnagel, piment, nootmuskaat
  • 0.5 tl zout
  • 1 portie cream cheese topping klik hier voor het recept

Benodigde materialen

  • Basis bakbenodigdheden
  • Bakblik 26x16cm (of 20×20 cm of rond Ø22-24cm)
  • OF als je cupcakes wilt maken: cupcakepapiertjes, cupcake bakvorm, spuitzak & spuitmond

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en doe bakpapier in je bakvorm (of cupcake papiertjes in je bakvorm)
  • Maak evt zelf je pumpkin pie spice mix met 1tl gember, 1 tl kruidnagel, 1 tl piment, 1 tl nootmuskaat
    (je hebt maar 1 tl uiteindelijk nodig dus je kunt ook minder maken, maar de verhouding is 1:1:1:1)
  • Doe de volgende ingrediënten in een kom en meng dit kort door elkaar:
  • 150 g bloem
  • 1 tl pumpkin pie spice of koek/speculaas-kruiden
  • 0,75 tl kaneel
  • 0,5 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baksoda
  • Doe deze ingrediënten in een andere mengkom
  • 225 g pompoenpuree
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 105 g zonnebloemolie (of 120ml)
  • Mix dit (deze 2e kom) totdat het een mooi geheel is (eerst op lage stand en dan een hoge stand tot het grootste deel van de klontjes weg is)
  • Voeg dan de kom met de droge ingrediënten toe en mix het kort door elkaar
  • Doe het beslag in de bakvorm of in de cupcakevormpjes
  • Doe dit in de oven tot het klaar is (klaar als een prikkertje er droog uit komt)
    Bij mij heeft de plaatcake er ongeveer 23 min in gestaan en de cupcakes 19 min
  • Laat het eerst goed afkoelen en doe daarna de topping erop (bekijk de video voor uitgebreide instructies ;))
  • Eet smakelijk! 🙂

Notities

Live op 15 oktober om 19.30 uur: https://youtu.be/eKu1_t4Djb4
Tijdens de livesessie zullen we de cake & de cream cheese topping maken. De puree moet wel van tevoren al gemaakt zijn. 
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.